keskiviikko 30. tammikuuta 2013

ACKD-dieetin loppurutistus

Hei taas pitkästä aikaa! Mulle tulikin pidempi postaustauko, jotenkin viime viikko suhahti ohitse kauhealla vauhdilla. Tiivistetysti viime viikkoon kuului töitä, neljä salipäivää ja totuttelin siirtymään helpoiksi todetuista ACKD-pussiruoista itse tehtyy terveelliseen ruokaan. Viikonloppu meni kotona Pohjanmaalla sekä ystävän hääsuunnitelmien parissa. Pääsimmekin hääsuunnitelmissa hyvin alkuun ja voi miten iloinen olenkaan, kun saan olla kaasona ensi kesän häissä! :) Mutta se siitä selittelystä ja yritän postailla jatkossa ahkerammin, ainakin mulla riittää ideoita tuleviin postauksiin.

ACKD Easy Dietin loppuosuus sujui mun mielestä hyvin mallikkaasti. Aloin tottua pussiruokien makuun ja innolla maistelin uusia keittomakuja. Mielestäni mun asennoituminen parani viikon kuluessa koko ajan ja huomasin, että ensimmäisten päivien jälkeen aloin odottaa jo ruoka-aikojen uusia makuelämyksiä. Kolmantena dieettipäivänä mä ajattelin, että jos tämä diettaaminen on näin helppoa, enkä koe mitään vastoinkäymisiä, niin jatkan kyllä tällä dieetillä vielä pari viikkoa. Vaa'an lukematkin laskivat päivä päivältä.

ACKD Easy Diet, kolmas päivä:

Herätys oli taas tuttuun tapaan kello 6.15 ja vesilasillisella upposi vitamiinit vatsaan.
Aamupala klo 8: Omenakanelipuuro
Lounas klo 11.30: Juustokeitto
Päivällinen klo 18.30: ACKD minttu-suklaapatukka, omegakapseli ja kalsiumtabletti
Iltapala klo 21: Vadelmakiisseli ja oliiviöljyä 15 ml
pH-Buffer stick klo 22.40
Nukkumaan klo 23.30

Kolmantena päivänä olo oli loistava koko päivän. Salitouhuissa mulla oli lepopäivä, joten en ottanut heraproteiinia ollenkaan. Korvasin myös yhden pussivalmisteen, smoothien, ACKD-patukalla. Oli ihana saada jotain kiinteää pureskeltavaa ja patukan maku oli mielestäni hyvä, vaikka kyllä se oikea suklaa on aina oikeaa suklaata ;) Vähän kyllä olin pettynyt tuohon lounaan ja päivälliseen pitkään taukoon. Olin syömättä 6 tuntia, mikä on kyllä aivan liian pitkä aika ihan tavallisellekin ruokailijalle. Nukuin tuon 6 tunnin aikana noin tunnin päikkärit, mikä myös siirsi syömistä. Ei ole kovin viisasta pitää noin pitkiä taukoja ruokailujen välillä, ettei tule huono olo ja kovaa näläntunnetta. Aamupaino oli tippunut 600 g toisen päivän aamupainoon verrattuna. Vessassakaan ei tarvinnut käydä läheskään niin usein kuin aikaisempina päivinä.

Neljäs päivä:

Herätys klo 8.00 ja vitamiinit ja vettä.
Aamupala klo 8.30: Vadelmavaniljapuuro
Lounas klo 11.30: Kanakeitto
Välipala klo 16.00: Vadelmakiisseli
Päivällinen klo 20: ACKD karamelli-pähkinäpatukka, kalsiumtabletti ja omegakapselit
Iltapala klo 22: Omenakanelikiisseli, oliiviöljy ja omegaöljy yhteensä 15 g.
pH-Buffer stick juoma klo 23.00
Nukkumaan klo 00.00

Neljäs Easy Diet päivä oli sitten se dieetin kauhein päivä. Ensinnäkin nukuin pommiin, heräsin klo 8.00 ja tajusin, että minun olisi pitänyt olla töissä jo puolituntia sitten. Soitin hätäisen puhelun töihin, että tulossa ollaan! Heti kun nousin ylös sängystä huomasin, että kaikki ei ole nyt hyvin. Mua oksetti ja huimasi, en pysynyt pystyssä kun kävelin vessaan, silmissä sumeni heti kun heilautin päätäni. Mulla on usein matalia verensokereita aamuisin ja joskus päivälläkin, joten ymmärsin mitata paastosokerin. Mun verensokerimittari näytti arvoa 2,7, eli vaarallista hypoglykeemista arvoa. Aamupaino oli kuitenkin tippunut 500 g kolmannesta päivästä, mutta en oikein jaksanut iloita siitä kun olo oli niin kauhea. Ymmärsin, että olin syönyt edellisenä päivänä aivan liian vähän tai sitten tällainen ketoosidieetti ei sopinut mun elimistölle, joka todennäköisesti tuottaa liikaa insuliinia kehon tarpeisiin nähden. Syitä mataliin verensokereihin on vaikea lähteä arvailemaan ilman tutkimuksia, mutta lääkärin mukaan tuo on todennäköisin syy niihin. Päätin kuitenkin laittaa vielä Leaderille kysymyksen ketoosin paastoverensokeriarvoista ja kysyä mahdollisia syitä näin mataliin arvoihin. Vaikka olin myöhässä töistä, päätin että syön aamupalan kotona rauhassa ja odotan, että verensokerit nousevat tarpeeksi korkealle, jotta voin lähteä ajamaan autolla töihin. Ennemmin myöhästyn enemmän töistä kuin ajan puolisokeana töihin ja vaarannan liikenteessä ihmishenkiä. Työpäivä meni ihan mukavasti, mutta seurasin verensokereitani päivän mittaan, korkein arvo taisi olla jotain 5 luokkaa, eli edelleen verensokerilukemat olivat kovin matalia syömisistä riippumatta. Mulla piti olla neljäntenä dieettipäivänä salipäivä, mutta päätin olotilan vuoksi jättää salin väliin ja lepäillä kotosalla.

Viides päivä:

Herätys klo 6.15 ja vitamiinit & vettä
Aamupala klo 8.oo: omenakanelipuuro
Lounas klo 11.30: juustokeitto
Välipala klo 16: Omenakanelikiisseli
Päivällinen klo 18.30: Suklaa 3 in 1, moussen muodossa.
pH-Buffer stick juoma klo 22.00
Nukkumaan klo 23.00

Koska neljäs päivä oli kamala pelkäsin hiukan seuraava dieettipäivää. Olo oli kuitenkin parempi viidentenä päivänä verrattuna neljänteen ja aamun verensokeri oli korkeampi kuin eilen, silti melko matala 3,7. Seurailin tarkasti pitkin päivää verensokereiden vaihteluita. Aamupaino oli tippunut 100 g. Salilla päätin ottaa rennosti. ACKD-dieetin aikana ei suositella rankkoja salitreenejä, koska lihaksilla ei ole hiilihydraatteja energianlähteenään ja tämän vuoksi ne menevät nopeasti hiilihapoille ja myös palautuvat hitaasti. Myöskään runsasta lihasmassan kasvua ketoosidieetin aikana ei tapahdu. Salilla poljin kuntopyörää ja crosstraineilin matalilla rasvanpolttosykkeillä tunnin verran, tämän jälkeen tein vielä pitkäkestoiset jalkojen venytykset.

Kuudes päivä:

Herätys klo 8.15 ja sängystä nousin klo 9. Aah, viikonloppu!
Aamupala klo 9.00: vitamiinit, vadelma-vaniljapuuro
Välipala klo 12: vadelmakiisseli
Lounas klo 15: Thaikookosmaitokana-keitto
Päivällinen klo 18: Pinaattikeitto
pH-Buffer stick juoma klo 23.00


Viimeinen virallinen dieettipäivä! Aamupainoni oli ensimmäisessä tavoitteessani ja oli tippunut 500 g! Olin todella iloinen, vaikka aamuverensokerini olivat taas alle 3! Oloni oli aamulla vedoton, tärisevä ja pahoinvoiva ja mulla oli vaikeuksia pitää vadelma-vaniljapuuro sisällä. Silloin kun verensokerit laskee liian alhaalle tekee mieli oksentaa kaikki nielty heti ulos. Kun sen tiedostaa, että on saatava energiaa ja sokeria on vain pystyttävä pitämään kaikki sisällä, koska vain syöminen helpottaa oloa, ellei sitten halua mennä glukoositiputukseen sairaalaan. Alle 3 verensokereilla aivot eivät saa tarpeeksi energiaa, joten niin matalille ei sokereita pitäisi päästää. Ketoosissa aivot tosin käyttävät energiakseen ketoaineita enemmän, joten olen itsekin hiukan ymmälläni, että kuinka paljon noin matalat verensokerit vahingoittavat elimistöä ketoositilassa? Aamupuuron jälkeen odottelin olon paranemista peiton alla. Päivällä kävin ostamassa lisää ACKD-easydiet tuotteita Life-myymälästä, vaikka täydellinen dieetin noudattaminen loppui mun puolestani tähän kuudenteen päivään. Oli kiva ostaa erilaisia, uusia makuelämyksiä ja kaupanpäälle sain vielä 40 euron arvoisen Easy Diet 4xActions rasvan, jonka pitäisi vaikuttaa selluliittiin :D hihii. Oon kyllä aika huono rasvailemaan muilla tuotteilla kuin apteekin perusvoiteilla, mutta kyllä mä tuota voidetta kokeilen ihan mielenkiinnosta, ja kun ilmaiseksi sain! Rasva sisältää kaikenlaisia tehokosteuttajia, muun muassa kookosöljyä, avokadoöljyä, Aloe Vera -mehua, auringonkukkaöljyä, sheavoita ja e-vitamiinia. Mielestäni aika rasvaisen kuuloinen lista, joten toivotaan että mun kuiva ihokin tykkää. Vihreä väri ja eltaantunut haju tuossa rasvassa ovat kyllä aika kauheita!

Nyt ACKD-Easy Dietin jälkeen suunnitelmana on jatkaa painonpudotusta vähäisillä kaloreilla ja hiilihydraattien määrällä, kuitenkin siten, että lisään ruokavaliooni kuituja kuten kaurapuuroa ja vehnäleseitä, ruisleipää, marjoja ja vihanneksia. Ajattelin syödä välillä Easy Dietin ruokia, mutta haluan syödä myös oikeaa ruokaa. Tiedän, että nyt painonpudotustahti hidastuu kun lisään hiukan hiilihydraatteja ja kiinteämpiä ruokia, mutta hitaasti hyvä tulee. Monet tieteelliset tutkimukset kuitenkin osoittavat, että ketoosiruokavaliolla laihduttamisella ei saada pitkäaikaisia tuloksia yhtä hyvin kuin normaalilla ruokavaliolla, jossa energiamäärää on vähennetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti