maanantai 21. tammikuuta 2013

ACKD-dieetin alkutunnelmia

Aloitin ACKD-dieetin kokeilumielessä noin viikko sitten. Tarkoituksenani on katsoa, pystynkö näiden dieettipussukoiden avulla pudottamaan painoani jonkin verran ja sen jälkeen jatkaa terveellisemmällä ja säännöllisemmällä syömisellä elämääni. En ole koskaan aikaisemmin kokeillut minkäänlaisia dieettejä tai paastoja, joten mielenkiinnolla lähdin kokeilemaan itsekuriani. Kokeiluintoa lisäsi vielä se, että eräs minulle tärkeä henkilö aloitti diettaamisen samaan aikaan samoilla tuotteilla. Meillä oli kaksi vaihtoehtoa, joko kokeilla Nutriletteja tai tätä Leaderin Easy Diettiä eli ACKD-dieettiä. Pohdinnan ja vertailun jälkeen päädyin ACKD-dieettiin. Mielestäni ACKD-dieetti oli parempi vaihtoehto, koska tuote on suomalainen ja olen saanut siitä luotettavamman kuvan kuin Nutrileteista. Easy Diet -tuotteissa ei ole myöskään natriumglutamaattia tai keinomakeutusaineita, vaikka tuotesisällöt näyttävät hurjilta! Easy Diettiin olen törmännyt niin punttisalilla, apteekeissa, luontaistuotekaupoissa ja terveysmessuilla, joten tuote oli minusta vakuuttavampi valinta, toki hiukan kalliimpi verrattuna Nutriletteihin. Valintaan myös saattoi vaikuttaa ärsyttävä "Koko Suomi Nutraamaan!" -mainos. :D

ACKD-dieetti on lyhenne anti-catabolic ketogenic dietistä. Dieetin aikana elimistö menee ketoosiin, eli elimistö käyttää polttoaineenaan rasvaa ja ketoaineita, koska se ei saa hiilihydraatteja kulutettavakseen. Tämä mahdollistaa sen, että laihtuminen säästää lihaksia ja polttaa rasvaa. Easy Dietin aikana syödään noin 500-800 kcal päivässä ja pusseihin on mahdutettu päivän välttämättömimmät suojaravintoaineet. Pussit sisältävät paljon proteiinia ja vähän hiilihydraatteja. Päivän aikana syödään 3 ACKD Easy Diet annospussia ja energiattomia juomia tulee juoda 2-3 litraa päivässä. Tämän lisäksi suositellaan otettavaksi 1 g omega3 kalaöljykapseleita. 3 Easy Diet annospussin lisäksi voidaan nauttia Easy Diet välipalakiisseleitä sekä illalla ottaa pH-buffer Stick -juomajauhe, joka vaikuttaa kehon happamuuteen sekä kiihdyttää aineenvaihduntaa.

Ostin 6 päivän Easy Diet aloituspakkauksen ja suhtauduin jo ennen maistamista pussiruokiin todella epäilevästi. Olen todella kokeilunhaluinen, mutta kun syön, tykkään syödä jotain, mikä näyttää, tuoksuu ja maistuu hyvältä. Ruoan koostumus ja tuntuma suussa ovat minulle myös tärkeitä ja olen tarkka siitä, maistuuko ruoka aidolta vai esanssiselta. Minua myös epäilytti, että kuinka pärjään noin vähällä määrällä ruokaa; hei haloo, vain 3 pussia päivässä! Päätin heti ostaa aloituspakkauksen lisäksi välipalakiisseleitä lisää ja katsoin Pakkoitoiston keskustelupalstalta treenaavien ihmisten kokemuksia dieetistä. Monet söivät ennen salitreeniä hiukan hiilihydraatteja, jotta treeni kulkisi paremmin ja salin jälkeen päätin tietenkin jättää palautusjuoman pois ja korvata sen heraproteiinilla. Laskeskelin, että päivän aikana saadut kilokalorit jäävät välipalakiisseleiden ja proteiinin kanssa silti alle 800/päivä ja hiilihydraatit pysyvät noin 40-50g/päivä.

Tässä ensimmäisen päivän ajatuksia:

Heräsin 6.15 ja nappasin d-vitamiinin ja monivitamiinitabletin ison vesilasin kanssa
Aamupala klo 8: Omena-kanelipuuro
Lounas klo 11.45. Juustokeitto
Välipala klo 15.45: Omena-kanelikiisseli ja heraproteiini 28 g
Salin jälkeen klo 20.00: Heraproteiini 23 g
Illalla: Hedelmän makuinen kalaöljy ja oliiviöljy, yhteensä 15 g (kyllä, join cocktailina shottilasista)
Iltapala 21.30: Mansikkasmoothie
pH-buffer stick klo 22.30
Nukkumaan klo 23.00

Ensimmäisenä päivänä söin 783 kcal ja join paljon vettä. Salilla jaksoin hyvin ja treenivuorossa olivat kädet. Ennen punttiosuutta crosstraineilin 10 minuuttia ja puntin jälkeen poljin 25 min. kuntopyörää, jotta saisin viimeisiä hiilihydraatteja kehosta kulumaan ja kehoni vajoamaan nopeammin ketoositilaan. Olo oli päivän aikana hyvä, mutta vessassa sain käydä jatkuvasti, koska nesteet lähtivät liikkeelle. Aamupuuro oli todellakin puuron näköistä, makuista ja tuntuista, mutta juustokeitto ihan kauhean jauhoista ja möykkyistä. Yritin sekoittaa juustokeittoa haarukalla tasaiseksi, mutta se ei tuottanut tulosta. Opin ainakin sen, että seuraavalla kerralla sekoitan keiton kylmänä sheikkerissä tasaiseksi, jonka jälkeen lämmitän sen mikrossa. Suosittelen myös keittojen maustamista esim. valkosipulilla ja oreganolla. Otimme ensimmäisenä päivänä myös lähtökuvat ja painot, jotka kyllä laittoivat pohtimaan, että kuurille on tarvetta. Mielenkiinnolla jäin odottelemaan seuraavaa päivää ja tuloksia. Toivottavasti jossain vaiheessa huomaan muutoksen myös kuvissa.

                                                                                                               Toinen päivä:

Herätyskello pirahti taas klo 6.15 ja nousin ottamaan aamupainon. Paino oli tippunut eilisestä 500 g! Aamulla otin saman kaavan mukaan d-vitamiinin ja monivitamiinitabletin vesilasin kanssa ja lähdin töihin.
Aamupala klo 8: Vadelma-vaniljapuuro
Lounas klo 11.45: Kanakeitto
Välipala klo 15.45: Vadelmakiisseli, omega- ja kalsiumtabletteja
Salin jälkeen: Heraproteiinia 25 g
Iltapala klo 20.30: Suklaa 3 in 1 vanukkaan muodossa ja oliiviöljy 15 ml
pH-buffer stick klo 22.30
Nukkumaan 23.30

Kilokaloreita tuli syötyä hiukan vähemmän kuin ensimmäisenä päivänä. Aamupainon tippuminen teki kyllä iloiseksi, tosin kyllähän ne näin aluksi on nesteitä, mitkä lähtee ensimmäisenä. Vessassa ravaaminen jatkui toisena päivänä ensimmäisen päivän tapaan. Töissä mulla meinas mennä sanat ja tavarat keskenään sekaisin, mutta en tiedä kannattaako sitä liittää tähän dieettiin mitenkään, koska se on mulle välillä tavallista ihan ilman diettaamistakin. Virkeä olo oli kyllä koko päivän, enkä nukkunut töiden jälkeen edes päikkäreitä. En tietenkään muistanut ottaa töihin sheikkeriä, joten vispailin lusikalla ja haarukalla kanakeiton mahdollisimman tasaiseksi. Onneksi aamupuuro ja kanakeitto olivat molemmat maukkaita ja vadelmakiisseli parempaa kuin omena-kanelikiisseli. Iltapäivällä töiden jälkeen mulle tuli nälkä, joka lähti kunnolla vasta kun pääsin salille, en tiedä lähtikö näläntunne pelkällä kiisselillä vai sillä, että sain muuta ajateltavaa? Salin jälkeen maustamaton heraproteiinikin uppos aika hyvin, vaikka en tykkää juoda mitään litkuja. Salilla sujui lähes ongelmitta, vain askelkyykyt tuntuivat raskailta. Loppuun vielä venyttelin pitkät venytykset ja poljin 25 minuuttia kuntopyörää. Suklaa 3 in 1 pussin vanukasta tuli todella runsaasti. Tein sen ennen salia jääkaappiin tekeytymään. Mun mielestä on kiva ajatus, että samasta pussista voi tehdä pirtelön, moussen tai vanukkaan. Mun piti ensin tehdä mousse, mutta salilla venähti ja kyllä se oli muuttunut jo vanukkaaksi. Suklaavanukkaassakin oli jauhoinen maku, vaikka vatkasin sen todella tasaiseksi sheikkerissä, onneksi mitään jauhosattumia ei löytynyt lusikoidessa. Päivän päätteeksi pohdin, että jos tästä dieetistä ei mitään muuta hyötyä ole, niin ainakin se, että opin syömään ja juomaan mitä ihmeellisemmän näköisiä, hajuisia ja makuisia coktaileja. Illalla otin vielä iltapainon ja paino oli tippunut yhden gramman aamupainosta. Salilla kuitenkin meni hyvin ja olo oli vielä pirteä, joten tuskin vielä toisena päivänä olin ketoosissa.

Kirjoitan seuraavien päivien ackd-dieetin vaiheita tulevassa postauksessa, ettei tästä postauksesta tule liian pitkä. Mitäs ajattelette, onko tämä nyt ihan hullua? Olen jo syönyt 6 päivän aloituspakkauksen ja siirtynyt normaalimpaan ruokavalioon, joten no worries!:D

2 kommenttia:

  1. No tiiät mitä mä aattelen näistä kaiken maailman dieeteistä, mut hienoo et pystyit pitään itsekurin! Jee! Toivottavasti saat nyt paremmin ateriarytmin pidettyä :) Mitää laihdutettavaa sulla ei kyllä oo ♥

    VastaaPoista
  2. Jep :) yritys on ainakin kova ja paino on pysynyt vielä(kin) samassa kuin mihin se tippui ackdn aikana! Mut kyllä ruoka on aina ruokaa, terveellinenkin ;)

    VastaaPoista