keskiviikko 30. tammikuuta 2013

ACKD-dieetin loppurutistus

Hei taas pitkästä aikaa! Mulle tulikin pidempi postaustauko, jotenkin viime viikko suhahti ohitse kauhealla vauhdilla. Tiivistetysti viime viikkoon kuului töitä, neljä salipäivää ja totuttelin siirtymään helpoiksi todetuista ACKD-pussiruoista itse tehtyy terveelliseen ruokaan. Viikonloppu meni kotona Pohjanmaalla sekä ystävän hääsuunnitelmien parissa. Pääsimmekin hääsuunnitelmissa hyvin alkuun ja voi miten iloinen olenkaan, kun saan olla kaasona ensi kesän häissä! :) Mutta se siitä selittelystä ja yritän postailla jatkossa ahkerammin, ainakin mulla riittää ideoita tuleviin postauksiin.

ACKD Easy Dietin loppuosuus sujui mun mielestä hyvin mallikkaasti. Aloin tottua pussiruokien makuun ja innolla maistelin uusia keittomakuja. Mielestäni mun asennoituminen parani viikon kuluessa koko ajan ja huomasin, että ensimmäisten päivien jälkeen aloin odottaa jo ruoka-aikojen uusia makuelämyksiä. Kolmantena dieettipäivänä mä ajattelin, että jos tämä diettaaminen on näin helppoa, enkä koe mitään vastoinkäymisiä, niin jatkan kyllä tällä dieetillä vielä pari viikkoa. Vaa'an lukematkin laskivat päivä päivältä.

ACKD Easy Diet, kolmas päivä:

Herätys oli taas tuttuun tapaan kello 6.15 ja vesilasillisella upposi vitamiinit vatsaan.
Aamupala klo 8: Omenakanelipuuro
Lounas klo 11.30: Juustokeitto
Päivällinen klo 18.30: ACKD minttu-suklaapatukka, omegakapseli ja kalsiumtabletti
Iltapala klo 21: Vadelmakiisseli ja oliiviöljyä 15 ml
pH-Buffer stick klo 22.40
Nukkumaan klo 23.30

Kolmantena päivänä olo oli loistava koko päivän. Salitouhuissa mulla oli lepopäivä, joten en ottanut heraproteiinia ollenkaan. Korvasin myös yhden pussivalmisteen, smoothien, ACKD-patukalla. Oli ihana saada jotain kiinteää pureskeltavaa ja patukan maku oli mielestäni hyvä, vaikka kyllä se oikea suklaa on aina oikeaa suklaata ;) Vähän kyllä olin pettynyt tuohon lounaan ja päivälliseen pitkään taukoon. Olin syömättä 6 tuntia, mikä on kyllä aivan liian pitkä aika ihan tavallisellekin ruokailijalle. Nukuin tuon 6 tunnin aikana noin tunnin päikkärit, mikä myös siirsi syömistä. Ei ole kovin viisasta pitää noin pitkiä taukoja ruokailujen välillä, ettei tule huono olo ja kovaa näläntunnetta. Aamupaino oli tippunut 600 g toisen päivän aamupainoon verrattuna. Vessassakaan ei tarvinnut käydä läheskään niin usein kuin aikaisempina päivinä.

Neljäs päivä:

Herätys klo 8.00 ja vitamiinit ja vettä.
Aamupala klo 8.30: Vadelmavaniljapuuro
Lounas klo 11.30: Kanakeitto
Välipala klo 16.00: Vadelmakiisseli
Päivällinen klo 20: ACKD karamelli-pähkinäpatukka, kalsiumtabletti ja omegakapselit
Iltapala klo 22: Omenakanelikiisseli, oliiviöljy ja omegaöljy yhteensä 15 g.
pH-Buffer stick juoma klo 23.00
Nukkumaan klo 00.00

Neljäs Easy Diet päivä oli sitten se dieetin kauhein päivä. Ensinnäkin nukuin pommiin, heräsin klo 8.00 ja tajusin, että minun olisi pitänyt olla töissä jo puolituntia sitten. Soitin hätäisen puhelun töihin, että tulossa ollaan! Heti kun nousin ylös sängystä huomasin, että kaikki ei ole nyt hyvin. Mua oksetti ja huimasi, en pysynyt pystyssä kun kävelin vessaan, silmissä sumeni heti kun heilautin päätäni. Mulla on usein matalia verensokereita aamuisin ja joskus päivälläkin, joten ymmärsin mitata paastosokerin. Mun verensokerimittari näytti arvoa 2,7, eli vaarallista hypoglykeemista arvoa. Aamupaino oli kuitenkin tippunut 500 g kolmannesta päivästä, mutta en oikein jaksanut iloita siitä kun olo oli niin kauhea. Ymmärsin, että olin syönyt edellisenä päivänä aivan liian vähän tai sitten tällainen ketoosidieetti ei sopinut mun elimistölle, joka todennäköisesti tuottaa liikaa insuliinia kehon tarpeisiin nähden. Syitä mataliin verensokereihin on vaikea lähteä arvailemaan ilman tutkimuksia, mutta lääkärin mukaan tuo on todennäköisin syy niihin. Päätin kuitenkin laittaa vielä Leaderille kysymyksen ketoosin paastoverensokeriarvoista ja kysyä mahdollisia syitä näin mataliin arvoihin. Vaikka olin myöhässä töistä, päätin että syön aamupalan kotona rauhassa ja odotan, että verensokerit nousevat tarpeeksi korkealle, jotta voin lähteä ajamaan autolla töihin. Ennemmin myöhästyn enemmän töistä kuin ajan puolisokeana töihin ja vaarannan liikenteessä ihmishenkiä. Työpäivä meni ihan mukavasti, mutta seurasin verensokereitani päivän mittaan, korkein arvo taisi olla jotain 5 luokkaa, eli edelleen verensokerilukemat olivat kovin matalia syömisistä riippumatta. Mulla piti olla neljäntenä dieettipäivänä salipäivä, mutta päätin olotilan vuoksi jättää salin väliin ja lepäillä kotosalla.

Viides päivä:

Herätys klo 6.15 ja vitamiinit & vettä
Aamupala klo 8.oo: omenakanelipuuro
Lounas klo 11.30: juustokeitto
Välipala klo 16: Omenakanelikiisseli
Päivällinen klo 18.30: Suklaa 3 in 1, moussen muodossa.
pH-Buffer stick juoma klo 22.00
Nukkumaan klo 23.00

Koska neljäs päivä oli kamala pelkäsin hiukan seuraava dieettipäivää. Olo oli kuitenkin parempi viidentenä päivänä verrattuna neljänteen ja aamun verensokeri oli korkeampi kuin eilen, silti melko matala 3,7. Seurailin tarkasti pitkin päivää verensokereiden vaihteluita. Aamupaino oli tippunut 100 g. Salilla päätin ottaa rennosti. ACKD-dieetin aikana ei suositella rankkoja salitreenejä, koska lihaksilla ei ole hiilihydraatteja energianlähteenään ja tämän vuoksi ne menevät nopeasti hiilihapoille ja myös palautuvat hitaasti. Myöskään runsasta lihasmassan kasvua ketoosidieetin aikana ei tapahdu. Salilla poljin kuntopyörää ja crosstraineilin matalilla rasvanpolttosykkeillä tunnin verran, tämän jälkeen tein vielä pitkäkestoiset jalkojen venytykset.

Kuudes päivä:

Herätys klo 8.15 ja sängystä nousin klo 9. Aah, viikonloppu!
Aamupala klo 9.00: vitamiinit, vadelma-vaniljapuuro
Välipala klo 12: vadelmakiisseli
Lounas klo 15: Thaikookosmaitokana-keitto
Päivällinen klo 18: Pinaattikeitto
pH-Buffer stick juoma klo 23.00


Viimeinen virallinen dieettipäivä! Aamupainoni oli ensimmäisessä tavoitteessani ja oli tippunut 500 g! Olin todella iloinen, vaikka aamuverensokerini olivat taas alle 3! Oloni oli aamulla vedoton, tärisevä ja pahoinvoiva ja mulla oli vaikeuksia pitää vadelma-vaniljapuuro sisällä. Silloin kun verensokerit laskee liian alhaalle tekee mieli oksentaa kaikki nielty heti ulos. Kun sen tiedostaa, että on saatava energiaa ja sokeria on vain pystyttävä pitämään kaikki sisällä, koska vain syöminen helpottaa oloa, ellei sitten halua mennä glukoositiputukseen sairaalaan. Alle 3 verensokereilla aivot eivät saa tarpeeksi energiaa, joten niin matalille ei sokereita pitäisi päästää. Ketoosissa aivot tosin käyttävät energiakseen ketoaineita enemmän, joten olen itsekin hiukan ymmälläni, että kuinka paljon noin matalat verensokerit vahingoittavat elimistöä ketoositilassa? Aamupuuron jälkeen odottelin olon paranemista peiton alla. Päivällä kävin ostamassa lisää ACKD-easydiet tuotteita Life-myymälästä, vaikka täydellinen dieetin noudattaminen loppui mun puolestani tähän kuudenteen päivään. Oli kiva ostaa erilaisia, uusia makuelämyksiä ja kaupanpäälle sain vielä 40 euron arvoisen Easy Diet 4xActions rasvan, jonka pitäisi vaikuttaa selluliittiin :D hihii. Oon kyllä aika huono rasvailemaan muilla tuotteilla kuin apteekin perusvoiteilla, mutta kyllä mä tuota voidetta kokeilen ihan mielenkiinnosta, ja kun ilmaiseksi sain! Rasva sisältää kaikenlaisia tehokosteuttajia, muun muassa kookosöljyä, avokadoöljyä, Aloe Vera -mehua, auringonkukkaöljyä, sheavoita ja e-vitamiinia. Mielestäni aika rasvaisen kuuloinen lista, joten toivotaan että mun kuiva ihokin tykkää. Vihreä väri ja eltaantunut haju tuossa rasvassa ovat kyllä aika kauheita!

Nyt ACKD-Easy Dietin jälkeen suunnitelmana on jatkaa painonpudotusta vähäisillä kaloreilla ja hiilihydraattien määrällä, kuitenkin siten, että lisään ruokavaliooni kuituja kuten kaurapuuroa ja vehnäleseitä, ruisleipää, marjoja ja vihanneksia. Ajattelin syödä välillä Easy Dietin ruokia, mutta haluan syödä myös oikeaa ruokaa. Tiedän, että nyt painonpudotustahti hidastuu kun lisään hiukan hiilihydraatteja ja kiinteämpiä ruokia, mutta hitaasti hyvä tulee. Monet tieteelliset tutkimukset kuitenkin osoittavat, että ketoosiruokavaliolla laihduttamisella ei saada pitkäaikaisia tuloksia yhtä hyvin kuin normaalilla ruokavaliolla, jossa energiamäärää on vähennetty.

maanantai 21. tammikuuta 2013

ACKD-dieetin alkutunnelmia

Aloitin ACKD-dieetin kokeilumielessä noin viikko sitten. Tarkoituksenani on katsoa, pystynkö näiden dieettipussukoiden avulla pudottamaan painoani jonkin verran ja sen jälkeen jatkaa terveellisemmällä ja säännöllisemmällä syömisellä elämääni. En ole koskaan aikaisemmin kokeillut minkäänlaisia dieettejä tai paastoja, joten mielenkiinnolla lähdin kokeilemaan itsekuriani. Kokeiluintoa lisäsi vielä se, että eräs minulle tärkeä henkilö aloitti diettaamisen samaan aikaan samoilla tuotteilla. Meillä oli kaksi vaihtoehtoa, joko kokeilla Nutriletteja tai tätä Leaderin Easy Diettiä eli ACKD-dieettiä. Pohdinnan ja vertailun jälkeen päädyin ACKD-dieettiin. Mielestäni ACKD-dieetti oli parempi vaihtoehto, koska tuote on suomalainen ja olen saanut siitä luotettavamman kuvan kuin Nutrileteista. Easy Diet -tuotteissa ei ole myöskään natriumglutamaattia tai keinomakeutusaineita, vaikka tuotesisällöt näyttävät hurjilta! Easy Diettiin olen törmännyt niin punttisalilla, apteekeissa, luontaistuotekaupoissa ja terveysmessuilla, joten tuote oli minusta vakuuttavampi valinta, toki hiukan kalliimpi verrattuna Nutriletteihin. Valintaan myös saattoi vaikuttaa ärsyttävä "Koko Suomi Nutraamaan!" -mainos. :D

ACKD-dieetti on lyhenne anti-catabolic ketogenic dietistä. Dieetin aikana elimistö menee ketoosiin, eli elimistö käyttää polttoaineenaan rasvaa ja ketoaineita, koska se ei saa hiilihydraatteja kulutettavakseen. Tämä mahdollistaa sen, että laihtuminen säästää lihaksia ja polttaa rasvaa. Easy Dietin aikana syödään noin 500-800 kcal päivässä ja pusseihin on mahdutettu päivän välttämättömimmät suojaravintoaineet. Pussit sisältävät paljon proteiinia ja vähän hiilihydraatteja. Päivän aikana syödään 3 ACKD Easy Diet annospussia ja energiattomia juomia tulee juoda 2-3 litraa päivässä. Tämän lisäksi suositellaan otettavaksi 1 g omega3 kalaöljykapseleita. 3 Easy Diet annospussin lisäksi voidaan nauttia Easy Diet välipalakiisseleitä sekä illalla ottaa pH-buffer Stick -juomajauhe, joka vaikuttaa kehon happamuuteen sekä kiihdyttää aineenvaihduntaa.

Ostin 6 päivän Easy Diet aloituspakkauksen ja suhtauduin jo ennen maistamista pussiruokiin todella epäilevästi. Olen todella kokeilunhaluinen, mutta kun syön, tykkään syödä jotain, mikä näyttää, tuoksuu ja maistuu hyvältä. Ruoan koostumus ja tuntuma suussa ovat minulle myös tärkeitä ja olen tarkka siitä, maistuuko ruoka aidolta vai esanssiselta. Minua myös epäilytti, että kuinka pärjään noin vähällä määrällä ruokaa; hei haloo, vain 3 pussia päivässä! Päätin heti ostaa aloituspakkauksen lisäksi välipalakiisseleitä lisää ja katsoin Pakkoitoiston keskustelupalstalta treenaavien ihmisten kokemuksia dieetistä. Monet söivät ennen salitreeniä hiukan hiilihydraatteja, jotta treeni kulkisi paremmin ja salin jälkeen päätin tietenkin jättää palautusjuoman pois ja korvata sen heraproteiinilla. Laskeskelin, että päivän aikana saadut kilokalorit jäävät välipalakiisseleiden ja proteiinin kanssa silti alle 800/päivä ja hiilihydraatit pysyvät noin 40-50g/päivä.

Tässä ensimmäisen päivän ajatuksia:

Heräsin 6.15 ja nappasin d-vitamiinin ja monivitamiinitabletin ison vesilasin kanssa
Aamupala klo 8: Omena-kanelipuuro
Lounas klo 11.45. Juustokeitto
Välipala klo 15.45: Omena-kanelikiisseli ja heraproteiini 28 g
Salin jälkeen klo 20.00: Heraproteiini 23 g
Illalla: Hedelmän makuinen kalaöljy ja oliiviöljy, yhteensä 15 g (kyllä, join cocktailina shottilasista)
Iltapala 21.30: Mansikkasmoothie
pH-buffer stick klo 22.30
Nukkumaan klo 23.00

Ensimmäisenä päivänä söin 783 kcal ja join paljon vettä. Salilla jaksoin hyvin ja treenivuorossa olivat kädet. Ennen punttiosuutta crosstraineilin 10 minuuttia ja puntin jälkeen poljin 25 min. kuntopyörää, jotta saisin viimeisiä hiilihydraatteja kehosta kulumaan ja kehoni vajoamaan nopeammin ketoositilaan. Olo oli päivän aikana hyvä, mutta vessassa sain käydä jatkuvasti, koska nesteet lähtivät liikkeelle. Aamupuuro oli todellakin puuron näköistä, makuista ja tuntuista, mutta juustokeitto ihan kauhean jauhoista ja möykkyistä. Yritin sekoittaa juustokeittoa haarukalla tasaiseksi, mutta se ei tuottanut tulosta. Opin ainakin sen, että seuraavalla kerralla sekoitan keiton kylmänä sheikkerissä tasaiseksi, jonka jälkeen lämmitän sen mikrossa. Suosittelen myös keittojen maustamista esim. valkosipulilla ja oreganolla. Otimme ensimmäisenä päivänä myös lähtökuvat ja painot, jotka kyllä laittoivat pohtimaan, että kuurille on tarvetta. Mielenkiinnolla jäin odottelemaan seuraavaa päivää ja tuloksia. Toivottavasti jossain vaiheessa huomaan muutoksen myös kuvissa.

                                                                                                               Toinen päivä:

Herätyskello pirahti taas klo 6.15 ja nousin ottamaan aamupainon. Paino oli tippunut eilisestä 500 g! Aamulla otin saman kaavan mukaan d-vitamiinin ja monivitamiinitabletin vesilasin kanssa ja lähdin töihin.
Aamupala klo 8: Vadelma-vaniljapuuro
Lounas klo 11.45: Kanakeitto
Välipala klo 15.45: Vadelmakiisseli, omega- ja kalsiumtabletteja
Salin jälkeen: Heraproteiinia 25 g
Iltapala klo 20.30: Suklaa 3 in 1 vanukkaan muodossa ja oliiviöljy 15 ml
pH-buffer stick klo 22.30
Nukkumaan 23.30

Kilokaloreita tuli syötyä hiukan vähemmän kuin ensimmäisenä päivänä. Aamupainon tippuminen teki kyllä iloiseksi, tosin kyllähän ne näin aluksi on nesteitä, mitkä lähtee ensimmäisenä. Vessassa ravaaminen jatkui toisena päivänä ensimmäisen päivän tapaan. Töissä mulla meinas mennä sanat ja tavarat keskenään sekaisin, mutta en tiedä kannattaako sitä liittää tähän dieettiin mitenkään, koska se on mulle välillä tavallista ihan ilman diettaamistakin. Virkeä olo oli kyllä koko päivän, enkä nukkunut töiden jälkeen edes päikkäreitä. En tietenkään muistanut ottaa töihin sheikkeriä, joten vispailin lusikalla ja haarukalla kanakeiton mahdollisimman tasaiseksi. Onneksi aamupuuro ja kanakeitto olivat molemmat maukkaita ja vadelmakiisseli parempaa kuin omena-kanelikiisseli. Iltapäivällä töiden jälkeen mulle tuli nälkä, joka lähti kunnolla vasta kun pääsin salille, en tiedä lähtikö näläntunne pelkällä kiisselillä vai sillä, että sain muuta ajateltavaa? Salin jälkeen maustamaton heraproteiinikin uppos aika hyvin, vaikka en tykkää juoda mitään litkuja. Salilla sujui lähes ongelmitta, vain askelkyykyt tuntuivat raskailta. Loppuun vielä venyttelin pitkät venytykset ja poljin 25 minuuttia kuntopyörää. Suklaa 3 in 1 pussin vanukasta tuli todella runsaasti. Tein sen ennen salia jääkaappiin tekeytymään. Mun mielestä on kiva ajatus, että samasta pussista voi tehdä pirtelön, moussen tai vanukkaan. Mun piti ensin tehdä mousse, mutta salilla venähti ja kyllä se oli muuttunut jo vanukkaaksi. Suklaavanukkaassakin oli jauhoinen maku, vaikka vatkasin sen todella tasaiseksi sheikkerissä, onneksi mitään jauhosattumia ei löytynyt lusikoidessa. Päivän päätteeksi pohdin, että jos tästä dieetistä ei mitään muuta hyötyä ole, niin ainakin se, että opin syömään ja juomaan mitä ihmeellisemmän näköisiä, hajuisia ja makuisia coktaileja. Illalla otin vielä iltapainon ja paino oli tippunut yhden gramman aamupainosta. Salilla kuitenkin meni hyvin ja olo oli vielä pirteä, joten tuskin vielä toisena päivänä olin ketoosissa.

Kirjoitan seuraavien päivien ackd-dieetin vaiheita tulevassa postauksessa, ettei tästä postauksesta tule liian pitkä. Mitäs ajattelette, onko tämä nyt ihan hullua? Olen jo syönyt 6 päivän aloituspakkauksen ja siirtynyt normaalimpaan ruokavalioon, joten no worries!:D

lauantai 19. tammikuuta 2013

Uuden vuoden lupauksia


Tammikuu on ihmeellinen kuukausi. Se on uuden vuoden alku, jolloin voi pohdiskella edellisen vuoden tapahtumia ja halutessaan aloittaa myös uuden elämän tai ainakin tehdä pieniä muutoksia tapoihinsa. Toiset päättävät syödä enemmän suklaata tai päinvastoin, toiset alkavat harrastaa enemmän liikuntaa, toiset päättävät lähteä opiskelemaan, osa haluaa matkustella useammin, osa lupaa olla enemmän ystäviensä kanssa, listaahan voi jatkaa loputtomiin..

Minusta uuden vuoden lupaukset ovat ihan hieno juttu. Lupauksia tehdessä mietitään, mitä voisi omassa elämässään muuttaa. Yleensä päätökset ja lupaukset liittyvät omaan hyvinvointiin ja vapaa-aikaan. En ainakaan ole kuullut, että kukaan päättäisi uuden vuoden lupauksenaan hommata itselleen vatsahaavaa stressaamalla työasioissa tai riitautua ystäviensä kanssa korostamalla huonoja tapojaan vielä enemmän kuin edellisenä vuonna.

Entäpä sitten ne turhat lupaukset? Mielestäni lupauksille ja muutoksille pitää olla tavoitteet ja perustelut, jotta turhat lupaukset jäisivät tekemättä. On hyvä miettiä, mihin lupauksella pyritään ja mitä lupaus sitten oikeasti muuttaa elämässä? Tulenko lupauksesta onnelliseksi vai saanko sittenkin sen vatsahaavan jo yrittäessäni? Miksi käyttäisin energiaa turhan asian tavoitteluun? Varsinkin elämäntapamuutokset ovat vaikeita ja epäonnistuvat usein, koska isompaan muutokseen ajatuksen on lähdettävä ensin omasta pääkopasta. Ja kyllä, omia tapojaan on vaikea muuttaa ykskaks, myös elämäntilanteen pitää olla muutokselle myönteinen. Tärkeintä on kuitenkin se, että tekee työtä päämääränsä eteen ja hankkii hyvän tukiverkoston, joka kannustaa eteenpäin kun itse on luovuttamassa.

Salikassin sisältöä. Päivän väri tais olla pinkki.
Olen tehnyt myös omia lupauksia tälle vuodelle. Ensimmäinen lupaukseni oli aloittaa vihdoin tämän blogin kirjoittaminen. Muita lupauksia en pidä niinkään lupauksina, vaan ne ovat sellaisia asioita, joita olisin halunnut tehdä jo aikoja sitten. Elämäni on nyt rauhoittunut sen verran, että päätin tammikuun olevan hyvä kuukausi aloittaa itsestäni huolehtiminen. Olen käynyt nyt salilla säännöllisemmin, koska turhaan maksan kuukausimaksua salille, jossa käyn pyörähtämässä kerran kuussa. Uni- ja ruokailurytmini ovat olleet myös pitkän aikaa sekaisin ja hyvin epäsäännöllisiä ja -terveellisiä. Päätin, että arkena täytyy olla sängyssä viimeistään klo 23. Tähän asti päätös on pitänyt suurimmaksi osaksi, ja olen ollut myös töissä pirteämpi. Aloitin myös ACKD-dieetin, josta blogipostausta tulossa myöhemmin. Ackd-dieetillä pyrin pudottamaan ne muutamat kilot, jotka minulle 2012 kesän ja syksyn aikana tuli. Haluan rasvaa pois, lihasta saisi olla enemmänkin, ainakin kehonkoostumusmittauksen mukaan. Lihaksen kasvattamisprojekti saa tulla joskus myöhemmin. Nyt on tarkoituksena vain säännöllistää liikunnat ja syöminen siten, että mun keholla on hyvä olo. Ackd-dieetillä on myös toinen tarkoitus. Sen aikana on tärkeää syödä säännöllisesti ja juoda paljon nesteitä. Olen ollut aina huono juomaan, edes ruokatunnilla, joten nyt opettelen kantamaan juomapulloa mukana ja rytmittämään päiväni siten, ettei pitkiä taukoja pääsisi syömisissä syntymään. Hiljoksiin ackd-dieetistä aion siirtyä kevyeen, terveelliseen ruokavalioon, josta haluan elämäntavan. En todellakaan ole ajatellut noilla pussiruoilla elää koko loppuelämääni :D. Toivon ja uskon, että nämä eivät ole turhia lupauksia. Vielä on ainakin motivaatiota riittänyt!

Oletteko te luvanneet jotain tänä vuonna?

maanantai 14. tammikuuta 2013

Vuoden 2012 kohokohdat

Vuosi 2012 oli ehdottomasti rankin vuosi mun elämässä tähän asti. Talvi meni koulussa viimeisten kurssien ja harjoitteluiden puristuksessa. Keväällä tehtiin vielä viimeisiä työharjoitteluita, jonka jälkeen oli aika juhlia valmistumista ihanien opiskelukavereiden kanssa, joista olikin 4 vuoden aikana tullut ystäviä. Kesä meni töiden merkeissä, joita tietenkin tasapainotti lukuisat viikonloppuriennot. Syksyllä mietin, mitä sitä todella haluaa elämältään ja oli aika isojen elämänmuutosten. Vaikka sanonkin vuoden olleen rankka, on vuoteen mahtunut paljon myös iloa; uusi työ, uusi ihana asunto, ihania juhlia ja ihmisiä. Tässä vuoden 2012 kohokohdat:

Helmikuussa piti vähän rentoutua ja kasattiin vanha Goomjengi kasaan ja lähdettiin Goomailemaan kansainvälisille vesille:


Maaliskuussa juhlat jatkuivat Pacifiquessa Heinin kanssa:


Huhti- ja toukokuu menivät työharjoitteluissa ja opinnäytetyötä tehdessä, hyvää ruokaa unohtamatta:



Kesäkuussa oli aika juhlia ystävien kanssa valmistujaisia sekä sanoa heihei kämppikselleni. Herkuttelin paljon, kävin provinssissa ja yritin mökkihöperöityä:


 Heinäkuussa festarit jatkuivat Summer Upeilla Lahdessa ja Summer Soundeilla Helsingissä:



Elokuun aloitti Madonnan Helsingin konsertti ja ihastuin Cafe Europan etanoihin. Hienon elokuun saattoi loppuun Blockfestit ja ämpäribileet. Kokeilin tehdä myös hilloa ensimmäistä kertaa:


Syyskuussa oli edessä muutto uuteen asuntoon, kävin Fitness Expossa tsiigailemassa treenattuja peppuja, päätin alkaa pitää itsestäni parempaa huolta. Kummitädin opissa valmistui itse tehdyt lohimedaljongit ja perunamuusi:



Lokakuussa rentouduttiin hyvässä seurassa:


Marraskuussa hiusten väri vaihtui takaisin ruskeampaan, kävin ensimmäistä kertaa Tukholmassa, matkaseura oli mitä parhainta ja laivan buffetin ruoat ihania ;) Sairastin myös ensimmäisen angiinani ja söin lasagnea usein ja paljon. Nam!:



Joulukuussa jokaiselle päivälle riitti tekemistä. Juhlittin tupareita, pikkujouluja, uuttavuotta ja muuten vaan. Kävin Swedish House Mafian keikalla, fiilistelin joulua äidin kanssa joululauluja kuuntelemalla, söin jääkarhupipareita, join päärynälimsaa tuopista <3, opettelin tekemään Millan kanapestopastaa <3, söin Hullussa Porossa ihan liikaa <3 ja jouluviikon olin töissä.





Millanen vuosi teillä oli? :)